Reč osnivača

Humana srca fondacija

Fondacija Humana srca je nastala iz želje da svako dete u Srbiji dobije priliku da bude i da se oseća srećno. Ovu priču smo započeli sa ljubavlju, verom i nadom: ljubavlju prema deci, verom da svaki čovek, bilo kao pojedinac ili u grupi može svojim delovanjem da napravi pozitivnu promenu u svojoj okolini, i nadom da ćemo zajedničkim zalaganjem, radom i podrškom tu promenu i dostići.

Neka deca nisu imala sreću da se rode zdrava, neka deca nisu imala sreću da budu voljena, neka deca nisu imala sreću da žive u blagostanju, neka deca nisu imala sreću da se školuju, neka deca nisu imala sreću da se osećaju bezbedno, neka deca jednostavno nisu imala sreću...ali to ne znači da tu sreću ne zaslužuju. Zato je naš cilj srećno detinjstvo.

Naš slogan „Mala dela za velike osmehe“ je naš cilj i podsetnik da ni jedno dobro delo nije malo i beznačajno ukoliko je njegov krajnji cilj dečji osmeh, jer kao što je rekao veliki Mahatma Gandi „ Čovek postaje velikan shodno stepenu na kojem radi za dobrobit drugih ljudi“.

Iako je ova fondacija počela kao san dve mame, nadamo se da će uz podršku svih drugih mama i tata, i ostale velike i male dece, učiniti Srbiju lepšim i boljim mestom za život, za one kojima je naša pomoć i podrška najpotrebnija.

Danijela Vasilijević, osnivač i upravitelj Humana srca fondacije
U Beogradu, 01.jun 2022.