24.02.2023.
Humana srca · pomoc-porodicama

PORODICA KIDŽIN DOBIJA NOVI DOM

Kada u Fondaciju stigne zahtev, procena i odluka kome pomoći je ono što je najteže. Poseta porodicama koje su se obratile za pomoć, nada u njihovom glasu i suze u očima su ono što je emotivno najzahtevniji zadatak sa kojima se naši zaposleni susreću na terenu.
Porodica Kidžin iz Jasenova i njihovih četvoro dece Danijela (10), Suzana (9), Marijana (6) i Viktor (4) su bez obzira na siromaštvo i surove uslove života zadržali veru u dobro u ljudima. Omiljena aktivnost im je druženje uz dečje crtaće, ispred malog televizora koji im je jedina funkcionalna stvar u trošnoj kući.
Čitajući sastav male Suzane, koji je pisala za naš projekat Poželi želju, mi smo poželeli da uradimo nešto više za ovu porodicu. Danas smo ih posetili i shvatili da su uslovi u kojima žive daleko gori, od onih koje su opisale dečje reči. Fondacija je donela odluku da porodici Kidžin pomogne u rešavanju stambenog pitanja, a pred nama je narednih dana i razrada plana, koji je najbolji način da se to uradi i da druženje uz crtaće bude u toplom i sigurnom domu.