24.05.2023.
Humana srca · pomoc-porodicama

PEĐA, IVANA I LAZAR STOJANOVIĆ DOBILI NOVI DOM

Kada smo pre manje od dva meseca odlučili da na svojoj Prvoj donatorskoj večeri ponudimo potpisan dres Nikole Jokića na aukciju, nadali smo se pozitivnom odjeku, ali ne i tome da bude prodat za skoro 3.000.000 dinara, koji će jednoj porodici obezbediti krov nad glavom.
Danas je ta srećna porodica, petočlana porodica Stojanović iz Vlasotinca.
Kada su predstavnici fondacije prvi put upoznali decu Peđu, Lazara i Ivanu, mogli su da se uvere, da se i pored izuzetno teških uslova za život, u oronuloj kući u selu Ravni Del, gaji ljubav, privrženost i skromnost. Porodica je taj dan za ručak imala samo pogaču i mleko, a opet za sebe nisu tražili ništa.
Danas u selu Kruševica, koji je bliži školi i sa uređenijom infrastrukturom, porodica Stojanović, zahvaljujući fondaciji dobija novi dom, potpuno uređenu i opremljenu kuću u ukupnoj vrednosti od oko 5.600.000 dinara.
Veliku zahvalnost Fondacija duguje predsedniku opštine Vlasotince Bratislavu Petkoviću i celom njegovom timu na tehničkoj i logističkoj pomoći, Dejanu Petroviću Majorcu @dejanmajor i njegovim vrednim majstorima, salonu nameštaja 4M iz Leskovca i najviše kompaniji @gigatron.rs koji su u svakoj akciji uz nas, sa najboljom belom tehnikom u rekordnim rokovima.
Današnju objavu bi završili samo sa omiljenom rečenicom osnivača Fondacije Danijele Vasilijević, da ni jedno delo nije malo, ukoliko je njegov krajnji ishod dečji osmeh!