22.05.2023.
· ostali-dogadjaji

OSNAŽENA ŽENA- JAČA PORODICA

Prostorije Privredne komore Srbije su danas bile mesto u kome su se, ujedinile snage i Fondacije Humana srca, 321Srbija i Urban Farms, a sve sa idejom da se prvi put širom Srbiji realizuju edukacije pod nazivom „Osnažena žena, jača porodica“.
Cilj edukacija je da se ženama, iz slabije razvijenih mesta u Srbiji pruži neophodno znanje u polju psihološke, privredno-ekonomske, marketinške i drugih oblasti, koje će učesnice edukacija osnažiti u ulogama koje imaju u društvu i privredi, a sa krajnjim ciljem osnaživanja celokupne porodice.
Realizacija edukacija je planirana u dva ciklusa, u junu i septembru po 10 radionica širom Srbije, na kojima će žene naučiti kako da se osnaže: u svojim ulogama u kući, kao supruge i majke, kako da realizuju svoje biznis ideje, kako da reklamiraju svoj rad i svoje proizvode, kako da se povežu, itd. 
Kao podstrek učesnicama edukacija, Fondacija je odlučila da finansira 5 Urbanih farmi, koje će biti poklonjene najuspešnijim učesnicama edukacija. Urbane farme su koncept samoodrživih mini farmi koje jednoj porodici mogu da obezbede ne samo izvor proizvoda za sopstveno domaćinstvo, nego i izvor finansiranja, a bez velikog dodatnog napora i ulaganja.
Velika nam je čast što će u ovom projektu učestvovati i psihijatar dr Irena Đorđević, koja će svoj veliki doprinos edukacijama dati kroz psihološko osnaživanje žena, koje je preduslov za ekonomsko osnaživanje.