10.08.2022.
Humana Srca · ostali-dogadjaji

Fondacija u poseti fudbalskom kampu "DEKI 5"

Osnivač fondacije “Humana srca” Danijela Vasilijević i koordinator projekta “Zajedno u sportu i dijabetesu” Borko Marinković, danas su na Zlatiboru u okviru fudbalskog kampa Deki 5, održali sastanak na kome su dogovorili saradnju i podršku na projektu “Zajedno u sportu i dijabetesu”. Oni su takođe iskoristili priliku da prisustvuju  treningu dece koji su članovi fudbalskog kampa Deki 5.

Sa koordinatorom projekta Borkom Marinkovićem, višim fudbalskim trenerom i bivšim fudbalerom mnogih trofejnih srpskih i evropskih klubova, koji je deo kampa zajedno sa svojom decom još od 2019. godine  i menadžerom kampa Deki 5, Đorđem Pajićem dogovorena je saradnja  koja će biti realizovana u narednom periodu, a čiji je cilj promocija sporta i edukacija mladih.

Fudbalski kamp Deki 5 je kamp slavnog srpskog fudbalera Dejana Stankovića. Organizuje se na Zlatiboru i Divčibarama za decu od 9 do 15 godina I  veoma uspešno funkcioniše već 5 godina i kroz njega je prošlo 2500 dece sa svih kontinenata.

Borko Marinković je idejni tvorac i osnivač FK Vašarište u Kragujevcu, sekretar Sportskog saveza grada Kragujevca I član Društva za borbu protiv šećerne bolesti u Kragujevcu, posvećen edukaciji mladih o dijabetesu kao i promociji I širenju reči o zdravom i sportskom načinu života. 

Projekat “Zajedno u sportu i dijabetesu” podrazumevaće brojne radionice i edukacije za decu i omladinu na temu zdravog života, sporta, zdravih navika I borbe sa dijabetesom u gradu Kragujevcu.

Danijela Vasilijević je istakla da je velika čast i zadovoljstvo da Fondacija "Humana srca” bude deo jedne ovakve akcije i da veruje da ovakve aktivnosti izuzetno  doprinose širenju svesti kod širokih masa o zdravom načinu života, a pogotovo dece, što je takođe jedan od posebnih ciljeva fondacije “Humana srca”. Takođe, na večeri zatvaranja kampa Danijela je u ime fondacije poklonila 3 para kopački I loptu  FK “Vašarište”, koji će dalje ove sportske poklone proslediti deci kojima je to najneophodnije.

Ona je ovim putem poručila da će Fondacija “Humana srca” sledeće godine organizovati edukacije na temu bezbednosti, sporta i kulture, i da će jedan od gradova u kome će se edukacije organizovati biti upravo Kragujevac.